عوامل سستی در کار
یکی از عوامل سستی در کار و نداشتن انگیزه برای تلاش بیشتر بیبرنامگی و نداشتن هدف در زندگی میباشد. برنامه ریزی شغلی به انسان کمک میکند قدرت و تواناییهای بالقوهاش را به حداکثر برساند و از کارش رضایت کامل پیدا کند.
داشتن یک برنامه کاری فرد را روی کارش متمرکز میکند و به او انگیزه میدهد. به او کمک میکند مشکلات و موانعی که سر راهش ممکن است قرار گیرد را از قبل پیشبینی کند و ناتوانیها و ضعفهایش را بشناسد و در راه بهبود آنها بکوشد.
کسانی که برنامهریزی ندارند به دعوت هرکس در هر وقت و ساعتی پاسخ مثبت میدهند و برای زندگی خود هیچگونه قدرت تصمیمگیری مناسبی ندارند. در این امر نیز اسلام سفارش نموده است تا زندگی خود را به ساعات مختلفی تقسیم کنیم و در هر ساعت برنامه خاصی را ارائه بدهیم مثلاً در روایات اسلامی با تاکید بر برنامهریزی منظم، اوقات روزانه یک مسلمان اینگونه تقسیم شده است؛ اختصاص قسمتی از روز برای کار و تامین معاش: «ساعة لامرالمعاش»؛ قرار دادن بخشی از روز برای عبادت: «ساعة لمناجاتالله»؛ اختصاص پارهای از روز برای معاشرت: «وساعة لمعاشرةالاخوان»؛ در نظر گرفتن پارهای از روز برای استراحت و تفریح: «و ساعة تخلون فیها للذاتکم فی غیر محرم». بنابراین براساس معارف اسلامی، برنامه روزانه مسلمان در چهار بخش کار، عبادت، معاشرت و تفریح و استراحت، تنظیم شده است.در این بین برنامه ریزی شغلی اعتماد به نفس لازم برای متعهد شدن به کار را در انسان ایجاد می کند و آن موقع است که وی توانایی تصمیم گیری پیدا میکند و او را در راه رسیدن به اهدافش یاری میکند.