تأکید بر عطر زدن:
از آنجا که استعمال بوی خوش و عطر زدن از سنت و اخلاق پیامبران بوده است و به-ویژه پیامبر¬اکرم(صلی¬ ¬الله¬علیه و¬آله¬و¬سلم) به این امر اهتمام ویژه داشتند، ائمه¬ی معصومین¬(علیهم السّلام)¬هم به این امر توجه خاصی داشته اند و بر عطر زدن تأکید کرده¬اند.
امام رضا (علیه السّلام) فرمودند:
«بر هیچ کس روا نیست که از به کار بردن عطر (ماده خوشبو) در هر روز خودداری کند، پس اگر نتواند یک روز در میان چنین کند و اگر بازهم نتواند معطر ساختن خود را در روز جمعه ترک نکند».
توجه: در عهد سابق عطر مایع متداول نبود بلکه عطریات آن زمان مانند خمیر تهیه می¬شد و مدتها دوام می¬کرد. با وجود این تأکید می¬کردند که هر روز یا هر جمعه عطر خود را تجدید کنند.
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
«با بهترین عطر خود را خوشبو کنید و آن مشک و عنبر است».
در میان ایام هفته روز جمعه فضیلت و برتری ویژه¬ای دارد. از حضرت رسول(صلی¬الله علیه و آله و¬سلم) روایت شده که روز جمعه سرور روزها ست و در ساعاتی از روز جمعه، بنده هر چیزی از خدا بخواهد خداوند به وی عطا می¬کند، امام¬صادق¬(علیه السّلام) هم فرموده¬اند:
«صدقه دادن در روز جمعه دو چندان محسوب می¬شود. بنابراین اعمال نیک در روز جمعه از فضیلت بیشتری برخوردارند و ثواب و اجر فراوانی دارد. یکی از کارهایی که انجام آن در روز جمعه مورد تأکید قرار گرفته است استعمال عطر و بوی خوش می¬باشد» .
پیامبر(صلی¬الله علیه و آله و¬سلم) می¬فرماید:
«دوست من جبرئیل (علیه السّلام) به من گفت: یک روز در میان خود را معطر سازید و روزهای جمعه عطر زدن را ترک مکن».
پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
«یا علی! عطر زدن در روزهای جمعه را ترک مکن که این جزء سنت من است و تا زمانی که بوی عطر از تو استشمام شود، برایت حسنه نوشته می¬شود».
امام صادق (علیه السّلام):
«روز جمعه خود را بیارایید و غسل کنید و خوشبو بسازید و موهای خود را شانه زنید و پاکیزه¬ترین لباس را بپوشید چرا که خدا در این روز به زمینیان توجه می¬کند تا حسنات را چند برابر می¬کند» .