آرامش زن یکی از آثار آراستگی
مهم¬ترین چیزی که بشر به آن احتیاج دارد، آرامش است. سعادت انسان در این است که از تلاطم و اضطراب روحی در امان باشد و آرامش روحی داشته باشد. آرامش یک ودیعه الهی است که خداوند با انسان¬ها داده است. یکی از راه¬های رسیدن به آرامش به¬ویژه برای زنان آراستگی و خود¬آرایی آنان می¬باشد. یکی از ویژگی¬های روانی زن نیاز او به مورد توجه و تمجید قرار¬گرفتن است. بعضی از خانم¬ها از نظر ظاهری بهره¬ی کمتری از زیبایی دارند. خود آنها هم در این امر نقشی نداشتند و تحت تأثیر عوامل ژنتیک، این ظاهر برای آنها رقم خورده است. اگر در جامعه نگاه به زن از منظر جسمانی باشد، زن¬هایی که از زیبایی ظاهری بهرهی کمتری برده¬اند، مورد بی¬توجهی قرار می¬گیرند. زیرا چه در جمع مردان و چه در اجتماعات خانم¬ها، طبیعتاً خانم¬هایی که زیباتر جلوه می¬نمایند، توجه بیشتری را به سمت خود جلب می-کنند. همین امر سبب می¬شود خانم¬هایی که به دلیل نداشتن زیبایی زیاد، مورد بی¬توجهی قرار می¬گیرند، نیاز روانی¬شان تأمین نشود و دچار نوعی آزردگی و افسردگی روحی و روانی شوند در این¬صورت برای رسیدن به آرامش روحی خود که یکی از نیازهای روانی اوست به آراستگی و خود¬آرایی خود می¬پردازند .
بنابراین خود¬آرایی از نظر روان شناختی یکی از نیازهای اصیل و فطری زن به حساب می¬آید و باید مورد احترام و توجه قرار می¬گیرد تا به علت عدم پاسخگویی به این نیاز فطری، آسیبهای روحی¬-¬روانی بر زن وارد نشود. زنان از نظر روانی دارای خصلت «دیگر¬خواهی»¬هستند و همین موجب خود¬آرایی در آنان می¬شود و از این طریق به آرامش دست پیدا می¬کنند.در واقع زنان به ارائه¬ی زیبایی خود نزد دیگران بیش از خود زیبایی علاقه نشان می¬دهند از این رو در محیط خانه کمتر به زیباییهای خود توجه دارند یکی از نیازهای اصیل و فطری زن خود¬آرایی است که مورد احترام است و با توجه به چهارچوب¬های اخلاقی، فرهنگی پاسخ داده شود. مردان باید به نیاز زیبا پسندانهی زنان اهمیت داده و آن را سرکوب نکنند تا به¬صورت یک ناهنجاری روانی ظاهر نشود. اگر زنان برای آوردن این نیاز فطری در محدوده خانواده آزاد باشند خود¬آرایی به صورت یک رفتار منفی به جامعه سرایت نخواهد کرد.
خود¬آرایی متعادل و منطقی که لازمه¬ی زندگی سعادت¬مندانه است محصول فطرت و نهاد و سرشت زنان است و قابل احترام است. در دین اسلام تأکید فراوانی بر آرایش زن برای مرد شده است و این به یقین وسیله¬ای است برای برآوردن نیاز زن به خود¬آرایی که موجب پاسخ به نیاز رسیدن به آرامش روحی او می¬باشد. بنابراین آراستگی زنان اگر متعادل باشد و در محدوده-ی خانواده باشد دیگر ضرر ¬و ¬زیانی نخواهد داشت و موجب فساد نمی¬شود. از این¬رو حضرت علی(علیه السّلام) می¬فرمایند:
«و زنان بی¬ایمان تمام همّت شان آرایش زندگی و فساد انگیزی در آن است، اما مؤمنان فروتن¬اند، همانا مؤمنان از آینده ترسانند» .