20 حدیث ائمه(اهمیت خوردنی ها)2
حدیث 21 (کاهو)
حضرت علی (ع) از قول پیامبر (ص) فرمودند: کاهو را بخورید زیرا خواب آور است و غذا را هضم می کند
(بحارالانوار – ج63 ، ص239)
حدیث 22 (کدو)
رسول اکرم (ص) فرمودند: کدو بخورید چون اگر خدا می دانست گیاهی از کدو سبک تر است برای برادرم یونس آن را می رویاند اگر آبگوشت درست کردید کدو زیاد در آن بریزید ، چون قوه ی فهم و عقل را زیاد می کند.
(بحارالانوار – ج66 ، ص228)
حدیث 23 (کرفس)
عمر بن ابراهیم گفت : از امام باقر (ع) ضمن گلایه از معده ام درباره ی درمانش پرسیدم پس آن حضرت فرمودند: حزاء(گیاهی است شبیه کرفس و از سبزیهای با حرارت است) را با آب سرد بخور آن را انجام دادم و آنچه را دوست داشتم به دست آوردم.
(بحارالانوار – ج66 ، ص 242)
حدیث 24 (کشمش)
حضرت علی (ع) فرمودند: کشمش قلب را تقویت می کند مرض را برطرف می سازد حرارت بدن را از بین می برد و درون و باطن انسان را پاکیزه می سازد.
(بحار الانوار – ج 63 ، ص151)
حدیث 25 (گردو)
امیر المومنین (ع) فرمودند: خوردن گردو در تابستان سبب گرمی و حرارت جسم می شود و موجب پیدایش کورک و دمل و جوشهای چرکین در بدن می گردد اما مصرف آن در زمستان کلیه ها را گرم نگه می دارد و سردی و برودت را از بدن دفع می کند.
(بحارالانوار – ج63 ، ص 198)
حدیث 26 (گلابی)
امام صادق (ع) فرمودند: گلابی بخورید چون که قلب را جلا می دهد و دردهای درونی را به اذن خدا آرام می کند.
(وسائل – ج17 ، ص 133)
حدیث 27 (گندم)
حضرت علی (ع) فرمودند: نان را عزت و احترام کنید زیرا خداوند برکات زمین و آسمان را در آن قرار داده است عرض کردم احترام کردن از نان به چه صورت است؟ فرمودند: با کارد بریده نشود و زیر پا و امثال آن قرار نگیرد.
(بحارالانوار – ج63 ، ص 201)
حدیث 28 (گوشت)
حضرت علی (ع) فرمودند: بر شما باد به خوردن گوشت زیرا خوردن گوشت سبب ازدیاد گوشت بدن می شود و کسی که چهل روز گوشت نخورد اخلاق ناپسند پیدا می کند.
(بحارالانوار – ج 63 ، ص 58)
حدیث 29 (ماهی)
امام موسی ابن جعفر(ع) فرمودند: ماهی تازه چربی های مزاحم اطراف چشمان را از بین می برد.
(وسائل – ج17 ، ص 54)
حدیث 30 (نمک)
امام علی (ع) فرمودند: غذا را با خوردن کمی نمک شروع کنید اگر مردم خواص نمک را می دانستند آن را بر دارو و پاد زهر ترجیح می دادند.
(وسائل – ج 19 ، ص 520)
حدیث 31 (هویج)
امام صادق (ع) فرمودند: هویح در معالجه قولنج و بواسیر موثر است این گیاه هم قوه باه را اضافه می کند و هم کلیه ها را گرم می سازد.
(طب الرضا(ع)و الصادق(ع) ص 256)
حدیث 32 (آب)
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: آب را جرعه جرعه بیاشامید و سر نکشید چون که از سر کشیدن آب بیماری کبدی ایجاد می شود.
(وسائل – ج17 ، ص188)
حدیث 33 (اسفند یا اسپند)
از حضرت رسول (ص) نقل شده است که فرمودند: بر هر یک از برگ و دانه ی بوته ی اسفند ملکی موکل است که با آنها هست تا آنکه بپوسد و ریشه اش و شاخه اش غم و سحر و چشم بد را برطرف سازد و در دانه اش شفای هفتاد درد است پس مداومت کنید به اسفند و کندر با دود کردن آنها.
(بحارالانوار – ج95 ، ص 130)
حدیث 34 (به)
امام صادق (ع) فرمودند: پیامبر خدا به زبیر فرمودند: به بخور زیرا 3 خاصیت دارد قلب را آرام و بخیل را بخشنده و ترسو را شجاع می کند.
(محاسن – ص550)
حدیث 35 (آلو)
ازرق ابن سلیمان گفت : از امام صادق (ع) سوال کردم درباره ی آلو آن حضرت فرمودند: صفراء را از بین می برد و نرم کننده مفاصل است لکن زیاده روی در خوردن آن نکن زیرا موجب ورم مفاصل می گردد.
(بحار – ج66 ، ص189)
حدیث 36 (انار)
صعصه از صوحان می گوید: شبی به خدمت امام علی (ع) رسیدم درحالیکه نصفی از انار در مقابلش بود فرمودند: نزدیک بیا از این انار میل کن عرض کردم: شام خورده ام حضرت مقداری از آن انار را به من داد و فرمود: بخور منتهی با پوست داخلش میل کن زیرا دندان و لثه را تقویت می کند بوی بد دهان را از بین می برد و غم و غصه را از دل می رباید.
(بحار – ج63 ، ص161)
حدیث 36 (انجیر)
امام علی (ع) فرمودند:خوردن انجیر سبب نرم شدن و باز شدن انسداد و گرفتگی های روده معده و شکم می شود و برای درمان قولنج نتیجه بخش است ، بیشتر آن را در روز بخورید و در شب کمتر مصرف کنید.
(بحار – ج63 ، ص186)
حدیث 37 (به)
امام علی (ع) می فرمایند: خوردن به توان مرد را زیاد می کند و ضعف او را از بین می برد.
(بحار – ج66 ، ص175)
حدیث 38 (خربزه)
امام رضا (ع) می فرمایند: خوردن خربزه در حالت ناشتا موجب سستی بدن و فلج آن می شود.
(بحار – ج66 ، ص194)
حدیث 39 (زیتون)
امام صادق (ع) می فرمایند: زیتون آب منی را زیاد می گرداند.
(بحار – ج66 ، ص182)
حدیث 40(سرکه)
امام صادق (ع) فرمودند: سرکه عقل را قوی می کند.
(وسائل – ج17 ، ص65)