محبوب ائمه شدن و پروردگار
یکی دیگر از آثار کار و تلاش که در دنیا مشخص است که از لحاظ فردی برای انسان نمایان هست و شاید به گونه ای در سرای آخرت نیز بازتاب ثواب آن برای انسان فرستاده شود و هم سعادت در این دنیا را به همراه دارد و هم سعادت اخروی را کار و تلاش برای تأمین معاش حلال خانواده است و انسانی که هم در این دنیا زندگی آسوده و راحت و بدون نیاز به خلق می خواهد و هم در سرای آخرت سعادت می خواهد به روشنی برایش نمایان می شود و این نکته تعلیم صادقی است که به یک نکته توحیدی مهمی اشاره دارد که بسا می شود که غافلان از آن غافل می مانند و آن نکته مهم توحیدی این است که فراورده های کشاورزی کشاورزان، و میوه های درختان، چیزی جز آن نیست که خدا ان را آماده می کند و برای بندگان خود از زمین بیرون می آورد:
«قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللّهِ الَّتِيَ أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالْطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ قُلْ هِي لِلَّذِينَ آمَنُواْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا خَالِصَةً يَوْمَ الْقِيَامَةِ كَذَلِكَ نُفَصِّلُ الآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ » .«[اى پيامبر] بگو زيورهايى را كه خدا براى بندگانش پديد آورده و [نيز ] روزيهاى پاكيزه را چه كسى حرام گردانيده بگو اين [نعمتها] در زندگى دنيا براى كسانى است كه ايمان آوردهاند و روز قيامت [نيز] خاص آنان مىباشد اين گونه آيات [خود] را براى گروهى كه مىدانند به روشنى بيان مىكنيم».
پس کشاورزان چیزی را کشت می کنند که خداوند آن را از زمین بیرون می آورد، و درخت کاران نیز همین کار را می کنند. نه جزء آن، پس فاعل حقیقی خدای متعال است با تنظیم قوانین حاکم بر کائنات، و فراهم آوردن نیروها و قدرتهای فعّال در عالم و در انسان.
به طور خلاصه می توان گفت که خداوند است که فردی که تلاش و زحمت می کشد را زیر سایه خود قرار داده و به محصول او برکت می دهد و به نحوی دیگر فرد تلاش گر محبوب پروردگار است.
و همچنین طبق روایات آمده ائمه که به چند مورد اشاره می کنیم:
«1- الامام الصادق(علیه السّلام): یزید بن هارون الواسطی قال: سألتُ جعفربنَ محمد(علیه السّلام) عن الفلاحین؟ قال: هم الزارعون کنوزُ الله فی أرضه و ما فی الاعمال شیٌ آحبُّ الی الله من الزارعه…
امام صادق(علیه السّلام): یزیدبن هارون واسطی می گوید: از جعفر بن محمد(علیه السّلام) درباره کشاورزان پرسیدم. فرمود: کشاورزان گنجهای خدا بر روی زمیناند؛ در کارها هیچ چیز در نزد خدا محبوب تر از زراعت نیست….