سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی
مردم در انجام بسیاری از سیاست های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی،نقش عمده و در برخی از سیاست¬ها، اصلی ترین نقش را در اجرا و شکست آن برعهده دارند. به عبارت دیگر، همان طور که رهبری نیز در سخنانشان اشاره کردند، همواره یک طرف اجرای سیاست های دولتی، در ابعاد مختلف، بُعد مردمی، اجتماع و اقتصاد است. سیاست اقتصاد مقاومتی و تحقق جایگاه مردم در اقتصاد نیز از این قاعده مستثنی نیست و مطابق با تاکید مقام معظم رهبری در سخنرانی دیگری نیز بیان کرده بودند:{سخنان رهبر در سال 1391}.
«عمده مردم اند. شما باید کالای ایرانی بخواهید. این افتخار نیست. این تفاخر غلطی است که مارک های خارجی را در پوشاک، در وسایل منزل، در مبلمان، در امور روزمره مان، در خوراکی ها یمان ترجیح بدهیم به مارک های داخلی؛ در حالیکه تولید داخلی در خیلی از موارد بسیار بهتر است. تولید داخلی مهم است. ببینید کارگر ایرانی چه تولید کرده است…..»
لذا بدون هدایت مردم در جهت رسیدن به اهداف سیاست تحقق عزم ملی و اقتصاد مقاومتی، راه کار های سیاسی و حمایتی دولت محکوم به شکست خواهد بود و به جز هزینه-های بسیار برای دولت، ثمره¬ای نخواهد داشت.
«در زندگی اسلامی اگر مردم نتوانند خود به یک فرهنگ برای استفاده از پیشرفت ها و مسائل روز برسند و فرهنگ استفاده از آن را بدست نیاوزند، اقتصاد مقاومتی در آن جا کمرنگ می شود مانند هدفمندی یارانه ها و سهمیه بنزین و…. این موارد زیاد است که اگر درست برنامه ریزی نشود سبک زندگی با قبل تفاوتی نداشته باشد، دولت یک هزینه اضافی و زحمتی بی فایده را بر خور متحمل شده و نتیجه ی درستی به دست نمی¬آورد».
ایشان بر نکته¬ی دیگر تاکید کردند که استفاده از محصولات داخلی، مردم باید به مارک-های داخلی افتخار کنند نه به مارک¬های خارجی، عامل اصلی این تغییر فرهنگی و تغییر الگوی مصرف، حاکم بودن الگوها و سبک زندگی غربی در جامعه امروزی کشورمان همین تفاخر بی اساس است. به عبارت دیگر{سبک زندگی کنونی مردم ایران، ثمره ای جز مصرف کالاهای خارجی ندارد}. و بدون تغییر این روند نباید انتظار رشد مصرف کالاهای داخلی را داشته باشیم. همچنین در طرف دیگر، تقویت سبک زندگی اسلامی بر حمایت از کارگر ایرانی نیز تاثیر دارد. اسلام انسان را دعوت به کار کردن می کند و توجیه می¬کند که کار خوب و کامل انجام دهد.
رسول اعظم(صلی¬الله علیه و¬آله و¬سلم) می¬فرماید:
«رحمه الله امرأ عمل عملاً فاحکمه» رحمت خدا بر آن کسی که کاری بکند و محکم بکند».