رابطه تکدی گری وبیکاری
کاهش تکدی¬گری
یکی دیگر از اثرات کار و تلاش نکردن و به دنبال شغل خوب و مناسب با شان نرفتن و بیکاری و سستی در کارها تکدی گری است. افرادی که بدون زحمت و با فیلم کردن خود به راحتی بدون زحمت صاحب پول می شوند. هیچ کس نیست که در عبور و مرور روزمره خویش شاهد مناظری دلخراش مثل کودک شیشه پاکن، امتحان وزن و…. یا زنی با فرزندی در بغل و دیگری بسته بر پشت و سومی در دست و همه لخت و عریان … و یا مواردی اینچنین برخورد نکرده باشد.
اینها مناظری یکنواخت و تکراری هستند که هر روزه بر تنوع و تکثر اشکال مختلف آنها افزوده می شد. حضور اینگونه افراد نه تنها باعث جریحه دار شدن عواطف افراد جامعه شده بلکه از منظر بیگانگان موارد بدیعی برای تبلیغات سوء بر علیه نظام و کشور ما می شود.
شاید بسیاری از افرادی که به خاطر رضای خداوند و مسائل انسانی به این افراد کمک می کنند ندانند که بعضی از این به ظاهر محتاجان دارای وضعیتی مادی بسیار بهتر از خیلی زحمتکشان جامعه می باشند. همانها که علیرغم کسالت و ضعف و یا نقص عضو از تلاش برای یک زندگی شرافتمندانه دست نمی کشند به نان و پول راحت و بی زحمت گرائی با نگاهی تحقیر آمیز می نگرند .گاهی اوقات جراید اخباری از پول و طلا…. این افراد که به رفتار زشت تکدی دست می زنند ، می پردازد . آیا به نظر شما این افراد در اجتماع و روحیه افراد جامعه تاثیر منفی از کار کردن و تلاش برای بدست آوردن روزی حلال باقی نمی گذارند و که با اینکه انبیاء به کار و تلاش سفارش کردند اینها به راحتی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و به راحتی وضعیت اقتصادی خود را تأمین می کنند و این عمل آنها آسیب و عوارض جدی به اجتماع وارد می آورد و افراد دیگر انگیزه خود را برای کار کردن از دست خواهند داد.
در ضمن گدایان ثابت، یعنی افرادی که بطور دائم و مستمر در این شهر یا یک نقطه به کار خویش مشغولند هم اینها در درون خود دارای سازمان و ضوابطی هستند که حفظ حریم و حدود کار محل گدائی از اولیه ترین مقررات بعضاً چهره زن یا دختر جوانی را می بینیم که اصلاً تعداد بچه های همراهش با سن او تطابق ندارد که به طور قطع از بچه های کرایه ای استفاده کرده و از این طریق درآمد هنگفتی به دست می آورند.
اصلی ترین حرکت سازمانهای ذی ربط جدا نمودن و سرپرستی کودکان این افراد می باشد که اکثر این کودکان از تحصیلات ابتدایی نیز محروم شده اند و اگر استعداد یابی شوند به افرادی برخورد می کنیم که از استعدادهای خوبی برخوردار هستند. و علاوه بر این موارد فساد های اخلاقی نیز در خواهد داشت.پس اگر در جامعه به کار و تلاش اهمیت داده نشود و افراد انگیزه ای برای کار کردن نداشته باشند یکی از آسیب و عوارض آن رو آوردن به تکدی گری در جامعه است که در اجتماعی اثرات سوء گفته شده را به همراه خواهد داشت.
ثواب آنکه گدایی نکند.
امام صادق (علیه السّلام) فرمود:
«خداوند، بنده ای را رحمت کند که پاکدامن و پرهیزگار باشد و بپرهیزد از اینکه از دیگران کمک بخواهد. این کار، او را در دنیا خوار می سازد و مردم خواسته او را برآورده نخواهند ساخت» .